oplossingen voor de industrie Online lezen
automation  •  energy control  •  solutions  •  knowledge
 
BENT U VOORBEREID OP DE NIEUWE WET MILIEUBEHEER?
Ruim 100.000 bedrijven moeten jaarlijks zelf gaan rapporteren welke maatregelen ze hebben genomen om energie te besparen. De regeling geldt voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh stroom of meer dan 25.000 m3 gas per jaar verbruiken.

Om energie te kunnen besparen, is het van belang dat inzichtelijk is hoeveel energie er verbruikt wordt en wat de kwaliteit van deze energie is. Het installeren van power analysers is een eerste stap dat zorgt voor dit inzicht.
meer over de wet milieubeheer
Twitter LinkedIn
 
energienetwerk Onder druk door Spanningsdips en stroompieken
wat kunt u er tegen doen?
 
Spanningsdips en stroompieken zijn een nachtmerrie voor technisch beheerders. Dips en pieken kunnen resulteren in uitval van (delen) van uw installatie. De oorzaak is vaak lastig vast te stellen. Wilt u weten of de storing van binnen of buiten de installatie komt, of wilt u de gevolgen van een dip beperken door passende maatregelen? Dan is meten met een kWh-meter niet genoeg.

Met een Janitza power analyser als de UMG 509 PRO worden dips en pieken zichtbaar via de webinterface of via een Cloud-functie. Of ontvang een alarm via e-mail, SMS of push bericht op uw telefoon!
lees meer
Twitter LinkedIn
 
 
STEKKERBAAR EEN VOEDINGSNETWERK AANLEGGEN
MET M12 POWER KABELS
Voeding in een installatie werd lange tijd vanaf een centrale kast naar decentrale punten  geleid met behulp van kabels. Vanuit de centrale kast was per verbinding naar een motor, ventieleiland of klep, een afzonderlijke kabel nodig. Met M12 Power-kabels wordt de vermogensoverdracht met één kabel vanaf het centrale punt de hele installatie doorgeleid.

Met behulp van T-, H- en h-splitters wordt de vermogensoverdracht onderweg afgesplitst naar verschillende decentrale punten. Naast een besparing van kosten levert het een overzichtelijke situatie op.
lees meer
Twitter LinkedIn
 
LOGIMAT 2018 | de beurs voor intralogistiek
 
Van 13 tot en met 15 maart vindt de LogiMAT 2018 plaats in het Stuttgart Fair Trade Centre.

Beleef op de steute-stand de voordelen van draadloze schakelaars en het verwerken van de schakelingen in een database. Zet een VR-bril op, loop door de virtuele fabriek en ontdek de voordelen van draadloze schakelaars en ‌sWave-NET® in een logistiek proces.

Op woensdag is fortop aanwezig op de LogiMAT. Wilt u een applicatie met ons bespreken of kennis maken met draadloze schakelaars waarbij een schakeling verwerkt wordt in een database? Maak dan nu uw afspraak!
MAAK EEN AFSPRAAK
Twitter LinkedIn
 
Kort nieuws
 
Toerentalbewaking tot veiligheidsniveau PLe
Als er rondom een machine gewerkt wordt aan kalibratie, mag de machine niet te snel gaan. Een stilstandsbewakingsrelais kan controleren of een machine daadwerkelijk stil staat. Het toerental kan bewaakt worden met sensoren zoals encoders of inductieve sensoren.
Lees meer

De voordelen van IO-link
IO-link is de eerste gestandaardiseerde IO-technologie (IEC 61131-9) wereldwijd voor de communicatie tussen sensoren en actuatoren.
Lees meer

ReeR | Safety Guide

Meer weten over veiligheid in uw werkomgeving? Lees de Safety Guide van ReeR.
Download de PDF

ILME | CKSH industriële connector
ILME heeft een nieuwe variant toegevoegd aan de 21*21mm connectoren. De CKSH is de eerste industriële connector in deze serie die over het Ilme Squich-principe beschikt.
Lees meer

Draadloos veiligheidssyteem Safemaster W van DOLD valt in de prijzen
Het draadloze veiligheidssysteem UH 6900 uit de Safemaster W-serie van DOLD ontving de derde prijs van de GIT Security Award 2018 in categorie A "Veilige automatisering".
Lees meer

Basisworkshop | Power Quality
In de workshop Power quality - basis krijgt u uitleg over wat power quality is, de relatie tussen spanning, stroom en vermogen en de interactie tussen spanning en stroom.
Aanmelden
meer nieuws
Twitter LinkedIn
 
wij helpen u graag verder
 
Heeft u vragen over uw toepassing? Onze specialisten beantwoorden ze graag. Bel ons op 038 337 2700 of stuur uw vraag naar info@fortop.nl. We helpen u graag verder.
neem contact met ons op
Twitter LinkedIn
 
Contact
fortop
automation & energy control
+31 (0)38 337 27 00
info@fortop.nl
www.fortop.nl
uw gegevens
Naam: Niet bekend
Tussenvoegsel:
Achternaam: Niet bekend
Bedrijf: Niet bekend
Mailadres: Niet bekend
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van fortop bent. Stelt u geen prijs op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan kunt u zich hier afmelden.