De opmars van de industriële robot is een feit. Online lezen
automation  •  energy control  •  solutions  •  knowledge
 
De opmars van de robot in de industrie
de tijd van drempelvrees en afwachten is voorbij
 
Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van de industriële robot. Nederland staat achtste op een ranglijst van landen met de meeste robots per tienduizend medewerkers. De opmars van de robot verandert ook de werkvloer in rap tempo. Maar zonder hulp kan deze robot nog niet werken. Wat is er nodig voor een goede en veilige werking?
lees 'de opmars van de robot'
Twitter LinkedIn
 
 
steute test Extreme schakelaars bij de Noordzee
snijdende zeewind en opspattend zeewater
 

Van Extreme schakelaars mag je verwachten dat ze geschikt zijn voor gebruik in vochtige, natte en zelfs zoutwateromgevingen. Om de titel Extreme te verdienen, worden de producten van steute op een speciale testlocatie aan de Noordzee uitvoerig blootgesteld aan de zilte, snijdende zeewind, opspattend zeewater en zelfs volledig ondergedompeld tijdens vloed. Hoe presteren deze schakelaars in de praktijk?
meer over de zoutwatertest
Twitter LinkedIn
 
 
Logistica 2019
Draadloze communicatie in logistieke omgevingen
 
Steute heeft een compleet nieuw draadloos netwerk met “access points” gemaakt. Met ‘nexy’ is permanente communicatie van de draadloze schakelaars tot in het ERP-systeem mogelijk. Integreer uw procesgegevens zonder problemen en real time in uw IT-infrastructuur met behulp van de draadloze technologie sWave.NET®. Hoe dat precies werkt? Van 5 tot en met 7 november kunt u nexy ervaren op Logistica in de Jaarbeurs in Utrecht. Wij staan hier samen met steute op stand 04.B126. Maak alvast een afspraak!
 
aanmelden voor logistica
 
Twitter LinkedIn
 
 
 
Weet zeker dat ie stilstaat!
 
Bij onderhouds- en servicewerkzaamheden of het verhelpen van storingen aan machines en installaties, is het vaak noodzakelijk om tijdens het productieproces in te grijpen. In veel toepassingen worden de toegangszones beschermd door veiligheidsdeuren. De veiligheidsdeur mag niet worden ontgrendeld totdat bewegende delen van het systeem tot stilstand zijn gekomen of tot de snelheid gereduceerd is tot een veilig niveau. Om dit veilig te bewaken is het sensorloze stilstands- en frequentiebewakingsrelais UH 6946 van de SAFEMASTER S-serie van DOLD een goede oplossing.
bekijk de specificaties
Twitter LinkedIn
 
De brug tussen besturing en component
 
Wilt u een HMI of PLC inzetten om afzonderlijke componenten als een sensor of een pomp te besturen? Dat gaat niet altijd rechtstreeks. Een busklemmodule met in- en uitgangen fungeert als brug tussen HMI/PLC en de componenten. Het signaal dat via de HMI of uit de PLC komt, wordt door een veldbusmodule omgezet in een output. Andersom werkt het ook. Sluit je een temperatuursensor aan op de veldbusmodule, dan geeft deze informatie over de temperatuur terug naar de PLC of HMI via een input. Deze informatie kun je dan direct en vanaf afstand aflezen op je HMI of laptop.
lees meer
Twitter LinkedIn
 
Deze toeter maakt heel veel lawaai
 
Kent u de ASML al? Het is de nieuwe 120dB(A) producerende multi-toon signaalhoorn van Auer Signal. De hoorn maakt minstens zoveel lawaai als een rockconcert en dat maakt hem perfect geschikt voor buitenapplicaties in bijvoorbeeld de maritieme sector.
lees meer over de asml
Twitter LinkedIn
 
workshop Veiligheidsrelais programmeren
 
Mens en machine op een eenvoudige manier beveiligen? Met één programmeerbaar veiligheidsrelais beveilig je meerdere componenten.
Het programmeren is helemaal niet ingewikkeld. Ervaar het zelf tijdens de workshop 'Veiligheidsrelais programmeren'.
aanmelden
Twitter LinkedIn
 
Een investering in de ontwikkeling van mensen
 
In 2012 werd het karakteristieke kantoor aan de Grote Kranerweerd in Zwartsluis in gebruik genomen door zo’n twaalf medewerkers. Inmiddels zijn er bijna veertig mensen aan het werk bij fortop. Met zoveel mensen pasten we simpelweg niet meer in het pand. In april 2018 werd gestart met de aanbouw van een zes extra daken. Dat is nu bijna klaar!
lees meer over de verbouwing
Twitter LinkedIn
 
 
Vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen over onderwerpen uit deze nieuwsbrief? Of wilt u uw applicatie bespreken? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 038 337 2700 of stuur uw vraag naar info@fortop.nl. Onze specialisten helpen u graag.
stel uw vraag
Twitter LinkedIn
 
Contact
fortop
automation & energy control
+31 (0)38 337 27 00
info@fortop.nl
www.fortop.nl
uw gegevens
Naam: Niet bekend
Tussenvoegsel:
Achternaam: Niet bekend
Bedrijf: Niet bekend
Mailadres: Niet bekend
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van fortop bent. Stelt u geen prijs op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan kunt u zich hier afmelden.