Vraag de nieuwe white paper aan als PDF! Online lezen
automation  •  energy control  •  solutions  •  knowledge
 
Meer vermogen zonder extra koper aan te leggen
 
Blindvermogen zorgt voor extra belasting op kabels, leidingen en transformatoren en is in bijna alle installaties aanwezig. De oorzaak? Uw eigen installatie en de daarop aangesloten apparatuur. Blindvermogen wordt niet omgezet in effectieve energie. Wilt u weten hoe dat precies zit en wat u kunt doen om blindvermogen te reduceren? Power Quality specialisten Arjan en Jarno schreven er een white paper over.
lees de white paper
Twitter LinkedIn
 
 
De tijd van drempelvrees en afwachten is voorbij:
de opmars van de robot in de industrie


Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van de industriële robot. Nederland staat achtste op een ranglijst van landen met de meeste robots per tienduizend medewerkers. De opmars van de robot verandert ook de werkvloer in rap tempo. Maar zonder hulp kan deze robot nog niet werken. Wat is er nodig voor een goede en veilige werking?
lees meer
Twitter LinkedIn
 
 
Bespaar op ruimte en aansluitkosten met de nieuwe Janitza all-in-one analyser
 
Janitza introduceert met de UMG 801 een nieuwe standaardoplossing voor het meten van laagspanningsverdelers in elektrische installaties. Op het basistoestel kunnen 2 x 4 stroomtransformatoren worden aangesloten, zodat een trafoveld en een generatorveld (of een andere vorm van opwekking) met één toestel gemeten kan worden. Door modules te koppelen, kunnen afgaande velden worden gemonitord. Voor het koppelen is geen hulpspanning, externe bus-bekabeling en het doorlussen van de meetspanning nodig. Zo bespaart u sterk op montagekosten.
lees meer
Twitter LinkedIn
 
workshop | Power Quality - basis
 
Hoe zorgt u voor een stabiele installatie en creëert u vermogensruimte zonder de bedrijfsvoering negatief te beïnvloeden? De antwoorden op deze vragen krijgt u tijdens onze basisworkshop “Power Quality in moderne installaties”. We behandelen in deze workshop wat power quality is, wat de meest voorkomende power quality-verschijnselen zijn, hoe deze ontstaan en wat de gevolgen ervan zijn. En niet onbelangrijk: hoe maakt u het inzichtelijk en welke oplossingen zijn er? Alle onderwerpen worden ondersteund door praktijkvoorbeelden. U gaat zelf een Power Quality analyser van Janitza configureren en met deze meter de verschillende power quality verschijnselen meten.
aanmelden voor de workshop
Twitter LinkedIn
 
Weet zeker dat ie stilstaat!
 
Bij onderhouds- en servicewerkzaamheden of het verhelpen van storingen aan machines en installaties, is het vaak noodzakelijk om tijdens het productieproces in te grijpen. In veel toepassingen worden de toegangszones beschermd door veiligheidsdeuren. De veiligheidsdeur mag niet worden ontgrendeld totdat bewegende delen van het systeem tot stilstand zijn gekomen of tot de snelheid gereduceerd is tot een veilig niveau. Om dit veilig te bewaken is het sensorloze stilstands- en frequentiebewakingsrelais UH 6946 van de SAFEMASTER S-serie van DOLD een goede oplossing.
bekijk de specificaties
Twitter LinkedIn
 
De brug tussen HMI, besturing en hardware-componenten
 
Wilt u een HMI of PLC inzetten om afzonderlijke componenten als een sensor of een pomp te besturen? Dat gaat niet altijd rechtstreeks. Een IO fungeert als brug tussen HMI/PLC en de componenten. Het signaal dat via de HMI of uit de PLC komt, wordt door de IO omgezet in een output. Andersom werkt het ook. Sluit je een temperatuursensor aan op de IO, geeft deze informatie over de temperatuur terug naar de PLC of HMI via een input. Deze informatie kun je dan direct en vanaf afstand aflezen op je HMI of laptop.
lees meer over IO
Twitter LinkedIn
 
 
De Power Quality op uw schip verbeteren? Kom naar Europort!
 
Van 5 t/m 8 november 2019 is Europort - vakbeurs voor special purpose schepen - in wereldhavenstad Rotterdam. Ahoy is de ontmoetingsplaats voor de maritieme industrie, met een focus op gespecialiseerde schepen en slimme oplossingen voor de toekomst. Op stand 3004 vertellen we u alles over hoe actieve filters de power quality op uw schip kunnen verbeteren.
Meer weten? Kom langs!
 
meld u aan voor toegang
 
Twitter LinkedIn
 
 
 
Een investering in de ontwikkeling van mensen
 
In 2012 werd het karakteristieke kantoor aan de Grote Kranerweerd in Zwartsluis in gebruik genomen door zo’n twaalf medewerkers. Inmiddels zijn er bijna veertig mensen aan het werk bij fortop. Met zoveel mensen pasten we simpelweg niet meer in het pand. In april 2018 werd gestart met de aanbouw van een zes extra daken. Dat is nu bijna klaar!
lees meer over de verbouwing
Twitter LinkedIn
 
 
Vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen? Onze specialisten beantwoorden ze graag. Bel ons op 038 337 2700 of stuur uw vraag naar info@fortop.nl. We helpen u graag verder.
stel uw vraag
Twitter LinkedIn
 
Contact
fortop
automation & energy control
+31 (0)38 337 27 00
info@fortop.nl
www.fortop.nl
uw gegevens
Naam: Niet bekend
Tussenvoegsel:
Achternaam: Niet bekend
Bedrijf: Niet bekend
Mailadres: Niet bekend
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van fortop bent. Stelt u geen prijs op het ontvangen van deze nieuwsbrief, dan kunt u zich hier afmelden.